dilluns, 1 de setembre de 2014

GOFRES DE CIVADA / GOFRES DE AVENA

Des que em vaig comprar la gofrera ens hem tornat addicte als gofres... S'han convertit en un dels nostres esmorzars preferits. Vam començar fent la recepta clàssica que explicaven al llibret de receptes que venia amb la màquina... 

Això era quan encara no era vegana... 

Aquella recepta portava ous, molta mantega i sucre per aturar un tren! 

Quan vaig fer el pas al veganisme no vaig voler renunciar a aquests esmorzars tan bons, així que vaig veganitzar la recepta, fent-la també més saludable i va sortir molt i molt bé.

De tant en tant n'invento alguna de nova, i la d'aquest cap de setmana és digna de ser publicada al blog!


Gofres de civada amb mantega de cacahuet. En aquesta ocasió he fet servir una mantega de cacahuet comprada... la propera vegada que els faci la faré casolana i posaré la recepta aquí.

INGREDIENTS (per 12 gofres aprox)

He fet serevir com a mida un got de 350ml. Si en feu servir un de més petit feu servir una mica menys de llevat i sucre.

2 gots de llet de civada
2 gots i 1/4 de flocs de civada
1/2 got de mantega de cacahuet
2 cullerades de sucre de canya integral
1 pessic de sal (si la mantega de cacahuet en porta no cal posar-li)
1 sobre de llevat químic
1 cullerada de canyella en pols

Només cal triturar tots els ingredients fins que formin una pasta fina i homogènia.


Preescalfem la gofrera i la ruixem amb un spray antiaherent. Posem la massa que accepti la gofrera (sense passar-nos perquè no vessi). I només cal esperar a que estiguin dauradets per treure'ls.

Els deixem refredar sobre una reixeta i llestos per menjar! Amb una mica de melmelada o "nocilla" vegana... nyam!!


Com que en surten molts, els que ens sobren, normalment els congelo i així el dia que vull un esmorzar una mica contundent només n'he de treure un del congelador i posar-lo a la torradora. En un momentet tinc l'esmorzar llest!

D'aquí poquets dies tindrem a la botiga una de les novetats de la temporada... una màquina que ens permetrà fer flocs de qualsevol cereal: arròs, quinoa, amarant, mill, espelta, kamut, blat, ordi... tinc ganes de provar de fer aquesta recepta canviant la civada per un altre cereal, tant els flocs, com la llet, que també podem fer a partir de tots aquests flocs en un moment amb la Chufamix!


Ja us aniré explicant!

Salut i bons aliments!

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Desde que me compré la gofrera nos hemos vuelto adictos a los gofres... Se han convertido en uno de nuestros desayunos preferidos. Empezamos haciendo la receta clásica que explicaban en el librito de recetas que venía con la máquina... 

Esto era cuando todavía no era vegana... 

Esa receta llevaba huevos, mucha mantequilla y azúcar para parar un tren! 

Cuando hice el paso al veganismo no quise reunciar a estos desayunos tan ricos, así que veganicé la receta, haciéndola también más saludable y salió muy muy bien.

De vez en cuando me invento alguna nueva, y la de este fin de semana es digna de ser publicada en el blog!


Gofres de avena con mantequilla de cacahuete. En esta ocasión he utilizado mantquilla de cacahuete comprada... la próxima vez que los haga la voy a hacer casera y pondré la receta en el aquí.

INGREDIENTES (para 12 gofres aprox)

He utilizado como medida un vaso de 350ml, si usáis uno más pequeño usad un poco menos de levadura y azúcar.

2 vasos de leche de avena
2 vasos y 1/4 de copos de avena
1/2 vaso de mantequilla de cacahuete
2 cucharadas de azúcar integral de caña (mascavo)
1 pellizco de sal (si la mantequilla de cacahuete ya lleva no hace falta ponerle)
1 sobre de levadura química
1 cucharada de canela en polvo

Solamente hace falta triturar todos los ingredientes hasta que formen una pasta fina y homogénea.


Precalentamos la gofrera y la rociamos con spray antiadherente. Ponemos la masa que acepte la gofrera (sin pasarnos para que no se derrame). Y solo hay que esperar a que estén doraditos para sacarlos.

Los dejamos enfriar sobre una rejilla y listos para comer! Con un poco de mermelada o "nocilla" vegana... ñam!!


Como salen muchos, los que nos sobran, normalmente los congelo y así el día que quiero un desayuno un poco contundente, solo tengo que sacar uno del congelador y ponerlo en la tostadora. En un momentito tengo el desayuno listo!

Dentro de pocos días tendremos en la tienda una de las novedades de la temporada... una máquina que nos permitirá hacer copos de cualquier cereal: arroz, quinoa, amaranto, mijo, espelta, kamut, trigo, cebada... tengo ganas de intentar hacer esta receta combiando la avena por otro cereal, tanto los copos, como la leche, que también podemos hacer en un momento a partir de estos copos con la Chufamix!


Ya os iré explicando!

Salut i bons aliments!


2 comentaris:

  1. Gemma els he de provar ja!! Fan una pinta deliciosa!!!

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  2. Qué rico ! Ahora q estoy en transición al vegetariano me vendrá bien ésta receta.
    Gracias

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