dijous, 21 d’agost de 2014

NO-TRUITA DE PATATES (sense ou) / NO-TORTILLA DE PATATAS (sin huevo)

Si, si... encara que no us ho cregueu! Truita de patates sense ou... com? amb una base de farina! I està boníssima! A casa ha triomfat.

Fa dies que tenia ganes de provar de fer-la... l'havia vist a diferents blogs de cuina vegana que segueixo però, la veritat, em feia por que sortís un nyap i haver de llençar.ho tot a les escombreries... però finalment m'he animat i us ho asseguro: val la pena i és senzillíssim!

Aquest matí he mirat i remirat receptes i finalment he optat per una de les més senzilles que, a més a més, venia de la mà d'un dels nostres blogs preferits Como ser vegano sin morir en el intento, que condueix l'Arantza, la nostra tallerista de cuina vegana! 

He reproduït la recepta tal i com ella l'explica, tot i que no hi he posat l'all (per evitar conflictes amb les més petites de casa, ni el julivert que no en tenia) i tatxaaaaan!!


Podria enganyar el més truiter del món! i el gust una delícia! 

La textura és molt semblant a la d'una truita de patates feta amb ou, consistent però suau a la vegada, i el gust de la farina de cigrons és molt subtil... diria que cal saber que n'hi ha per distingir-la.

Tot seguit copio la recepta i us deixo l'enllaç perquè veieu l'original i les explicacions de l'Arantza:

INGREDIENTS:

5 patates mitjanes
1 ceba gran
70 grams de farina de cigrons
70 grams de fècula de blat de moro
250 grams de liquat de civada
sal
oli d'oliva

Cal pelar i tallar les patates en llesques finetes i sofregir-les en oli d'oliva abundant. Quan comencin a estar una mica fetes, hi posem la ceba tallada en mitjos aros fins. Hi posem una mica de sal i deixem que sofregeixi fins que estigui dauradet.

Barrejem amb una batedora la llet de civada, la farina de cigrons i la fècula de blat de moro i una miqueta de sal fins que quedi una barreja uniforme sense grumolls i hi afegim les patates i la ceba i barrejem tot.

Jo he partit la barreja en dos parts iguals i he fet dues truites petites, en primer lloc, perquè la meva paella antiadherent és petitona, però crec que ha estat una bona opció perquè la no-truita quallés millor i es fes més ràpid... 

He posat una mica de l'oli que havia reservat de sofregir les patates a la paella i hi he posat la meitat de la barreja a foc mig. He anat remenant fins que he vist que començava a espessir i he esperat que estigués feta de baix. Li he donat la volta com hauriem fet normalment amb una truita de patates i he deixat que es cuinés de l'altra banda... i ja està!


Hem deixat que es refredés una mica abans de tastar-la, però crec que com més freda està més ens ha agradat!

Si substituïm la llet de civada per llet d'arròs o de soja o aigua o caldo de verdures, és una no-truita apta també per a celíacs.

Qui s'anima?

Salut i bons aliments!!

*********************************************************************************

Sí, sí... aunque no os lo creáis! Tortilla de patatas sin huevo... cómo? con una base de harina! Y está riquísima! en casa ho triumfado.

Hace días que tenía ganas de intentar hacerla... la había visto en diferentes blogs de cocina vegana que sigo pero, la verdad, me daba miedo que saliera un desastre y tener que tirarlo todo a la basura... pero finalmente me he animado y, os lo aseguro: vale la pena y es senzillísimo!

Esta mañana he mirado y remirado recetas y finalmente he optado por una de las más sencillas, que además, venía de la mano de uno de nuestros blogs preferidos Como ser vegano sin morir en el intento, que conduce Arantza, nuestra tallerista de cocina vegana! 

He reproducido la receta tal y como ella explica, aunque no le he puesto ajo (para evitar conflictos con las más pequeñas de casa, ni perejil porque no tenía) y tachaaaaaaan!!


Podría engañar al más tortillero del mundo! y el sabor es una delicia! 

La textura es muy parecida a la de una tortilla de patatas hecha con huevo, consistente pero suave a la vez y el sabor de la harina de garbanzos es muy sutil... diría que hace falta saber que está para distinguirla.

A continuación copia lo receta y os dejo el enlace para que veáis la original y las explicaciones de Arantza:

INGREDIENTES:

5 patatas medianas
1 cebolla grande
70 gramos de harina de garbanzos
70 gramos de fécula de maíz
250 gramos de liquado de avena
sal
aceite de oliva

Tenemos que pelar y cortar las patatas en rebanadas finitas y sofreirlas en aceite de oliva abundante. Cuando empiecen a estar un poco hechas añadimos la cebolla cortada en medios aros finos. Ponemos un poco de sal y dejamos sofreir hasta que esté doradito.

Mezclamos con una batidora la leche de avena, la harina de garbanzos y la fécula de maíz y un poquito de sal hasta que quede una mezcla uniforme, sin grumos, y añadimos las patatas y la cebolla y la mezclamos todo.

Yo he partido la mezcla en dos partes iguales y he hecho dos tortillas pequeñas, en primer lugar, porque mi sartén antiadherente es pequeñita, pero creo que ha sido una buena opción para que la no-tortilla cuajara mejor y se hiciera más rápido... 

He puesto un poco de aceite de oliva que había reservado de sofreir las patatas, en la sartén, y he puesto la mitad de la mezcla a fuego medio. He ido removiendo hasta que he visto que empezaba a espesar y he esperado a que estubiera hecha de abajo. Le he dado la vuelta, como habríamos hecho normalmente con una tortilla de patatas, y he dejado que se cocinara del otro lado... y ya está!


Hemos dejado que se enfriara un poco antes de probarla, pero creo que cuanto más fría está más nos ha gustado!

Si sustituimos la leche de avena por leche de arroz o soja o agua o caldo de verduras es una no-tortilla apta también para celíacos.

Quien se anima?

Salut i bons aliments!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada