dissabte, 15 de març de 2014

PA D'ESPINACS / PAN DE ESPINACAS

Començo el post d'avui amb una foto... gairebé res més a dir... no us ve salivera?


Quan vam començar a mirar quines farines portaríem a la botiga (sabíem que tindrien un pes especial al nostre espai, perquè com heu pogut endevinar... ens encanta fer pa a casa!) ens va cridar molt l'atenció aquesta farina d'espinacs. Es tracta d'un preparat de farina panificable amb una barreja d'espinacs i lli marró. És ideal per fer un pa deliciós del qual ara us en diré la recepta, però tenim molts clients que la fan servir per arrebossar, o per fer base de pizza!


Anem amb la recepta:

- 500 gr de farina d'espinacs
- 325 gr d'aigua
- 9 gr de sal
- 8 gr de llevat sec de forner (el podeu substituir per una pastilla de 25 gr de llevat fresc)
- 1 culleradeta de cafè de sucre morè

Disolem el llevat en l'aigua tèbia i hi posem també la culleradeta de sucre morè. Ho deixem reposar 10 minuts.
Barrejem la farina amb la sal i hi incorporem la barreja líquida.
Ho amassem, ja sigui a mà, o amb la panificadora, o amb la termomix...
Ho deixem reposar en un bol untat amb oli i tapat amb un drap humit fins que dobli el seu volum.
Formem el pa i tornem a deixar reposar fins que torni a doblar (jo vaig fer dos rodons de mida mitjaneta... penseu que com més grans siguin les peces més trigaran a coure dins el forn, així que per començar us recomano que com a mínim en feu dues parts de la massa)
Ho posem al forn que haurem preescalfat a màxima temperatura (a dalt i a baix sense ventilador). Els primers 5 minuts el tindrem al màxim i després la baixarem a 180º fins que el veiem cuit.
Cal tenir en compte que cada forn és un món, així que haureu de fer-vos amics del vostre!


El resultat és un pa verd molt vistós que va molt bé per regular el trànsit intenstinal i també per menjar verdura i llavors una mica disfressades!
A casa el fem sovint i sucat amb tomàquet és una delicia!


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Empiezo el post de hoy con una foto... casi nada más que decir... no se os hace la boca agua?


Cuando empezamos a mirar que harinas traeríamos a la tienda (sabíamos que tendrían un peso importante en nuestro espacio, porque como habéis podido adivinar... nos encanta hacer pan en casa!) nos llamó mucho la atención esta harina de espinacas. Se trata de un preparado panificable con una mezcla de espinacas y lino marrón. Es ideal para hacer un pan delicioso del que ahora os daré la receta, pero tenemos muchos clientes que la utilizan para rebozar , o para hacer la base de pizza!


Vamos con la receta:

- 500 gr de harina de espinacas
- 325 gr de agua
- 9 gr de sal
- 8 gr de levadura seca de panadería (la podéis sustituir por una pastilla de 25 gr de levadura fresca)
- 1 cucharadita de café de azucar moreno

Disolvemos la levadura en el agua tíbia y le añadimos también la cucharadita de azucar moreno. Lo dejamos reposar 10 minutos.
Mezclamos la harina y la sal y le incorporamos la mezcla líquida.
Amasamos, ya sea a mano, con la panificadora, o con la termomix...
Lo dejamos reposar en un bol untado en aceite y tapado con un trapo húmedo hasta que doble su volumen.
Formamos el pan y volvemos a dejar reposar hasta que vuelva a doblar (yo hice dos redondos de medida mediana... pensad que cuanto más grandes sean las piezas, mas tardaran en cocer dentro del horno, así que para empezar os recomiendo que como mínimo hagáis dos partes de la masa).
Lo ponemos en el horno precalentado a máxima temperatura (arriba y abajo sin ventilador). os primeros 5 minutos lo tendremos al máximo y después lo bajaremos a 180º hasta que esté cocido.
Hay que tener en cuenta que cada horno es un mundo, así que tendréis que aceros amigos del vuestro!


El resultado es un pan verde muy vistoso que va muy ien para regular el tránsito intenstinal y también para comer verdura y semillas un poco disfrazadas!
En casa lo hacemos a menudo y untado con tomate es una delicia!






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