dimarts, 13 de gener del 2015

PA ESPECIAT FARCIT DE VERDURETES / PAN ESPECIADO RELLENO DE VERDURITAS

I tornem a la normalitat!! Han estat dies de molta feina i us hem d'agrair a tots vosaltres que hagueu omplert les vostres taules de les nostres miquetes!

Volem desitjar-vos a tots i totes que tingueu un molt bon any i res millor per celebrar-ho que una nova recepta deliciosa per compartir!

Avui us explicaré  una de les receptes que vaig fer el dia de Reis, que vénen tots a dinar a casa... Des de que segueixo una dieta vegana se'm complica que vingui gent a dinar a casa... potser encara no tinc prou recursos perquè tothom mengi de gust, però aquesta vegada la vaig encertar amb aquest pa especiat farcit de verduretes! Nyam!


El vaig fer amb una farina especial dels nostres amics de la farinera Ylla. Una barreja de farina de blat, farina de blat de moro, farina de malta, pols de curry, pebre de cayena, pipes de girasol... en diem Maisano... i és especial! Ja l'havia fet servir alguna vegada per fer una base de pizza o una massa d'empanades, però aquest cop vaig fer aquest pa farcit amb xampinyons, ceba i pebrot verd que prèviament vaig sofregir amb un bon oli d'oliva... 

Aquí va la recepta: 

INGREDIENTS:

600 gr farina Maisano
250 gr aigua
25 gr llevat fresc (o 8 de llevat liofilitzat de forner)
9 gr de sal

pel farcit:
1 pebrot verd italià
1 ceba de figueres gran
uns 400 gr de xampinyons
oli d'oliva verge extra
sal
(aquest és el farcit que vaig fer... però estic segura que hi quedarà bé qualsevol cosa... la propera vegada potser una mica de xoricet vegà de la casa Avus que acabem de portar a Miquetes!)

Podem fer la massa a mà, barrejant tots els ingredients fins que quedi una bola ferma. O amb la panificadora... Jo la vaig fer amb la meva nova Thermomix Tm5... n'estic encantada!! (si en voleu saber més escriviu-me i us explico!)

Un cop feta la massa la deixem reposar fins que dobli el seu volum (en un bol untat amb una mica d'oli d'oliva i tapat amb un drapet). 

Quan ho hagi fet tornem a amassar i estirem la massa fent un rectangle sobre una superfície enfarinada, de manera que al centre hi poguem escampar les verduretes sofregides). 

Després repleguem la massa sobre les verdures, primer una banda i després l'altra (com si pleguéssim un llençol) i vigilant que quedi ben tancada de les puntes.

Li donem la volta perquè la junta quedi a la part de sota i no s'obri i fem uns talls a la part de dalt perquè quedi ben maco.

Deixem que fermenti un altre cop fins a doblar el volum sobre la safata del forn.

El posarem al forn preescalfat, els primers 5 minuts a 200º i després l'abaixarem a 180º fins que estigui fet. Cal anar vigilant perquè no es torri massa... el forn de casa crema i quan veig que es torra una mica li poso un paper d'alumini per sobre...



Per postre, com no, vam fer el tortell de Reis que us vam ensenyar l'any passat amb la farina de brioix de Ylla... no és vegà, però prometem veganitzar-lo per l'any vinent... el vam omplir de nata vegetal Ambiante de Puratos que d'aquí poquets dies podreu trobar a Miquetes!


Vinga va, a la cuina!!!

Salut i bons aliments!

**********************************************************************

Y volvemos a la normalidad!! Han sido días de mucho trabajo y os queremos agradecer a todos vosotros el haber llenado vuestras mesas con nuestras "miquetes"!

Queremos desearos a todos y todas que tengáis un muy buen año y nada mejor para celebrarlo que una receta deliciosa para compartir!

Hoy os explicaré una de las recetas que hice el día de Reyes, que vinieron todos a comer a casa… Desde que sigo una dieta vegana se me complica que venga gente a comer a casa… talvez todavía no tengo suficientes recursos para que todo el mundo coma a gusto, pero esta vez acerté con este pan especiado relleno de verduritas! Ñam!


Lo hice con una harina especial de nuestros amigos de la harinera Ylla. Una mezcla de harina de trigo, harina de maíz, harina de malta, polvo de curry, pimienta de cayena, pipas de girasol… la llamamos Maisano… y es especial! Ya la había utilizado alguna vez para hacer base de pizza o una masa de empanadas, pero esta vez hice este pan relleno de champiñones, cebolla y pimiento verde que préviamente sofreí con un buen aceite de oliva…

Aquí va la receta: 

INGREDIENTES:

600 gr harina Maisano
250 gr agua
25 gr levadura fresca (o 8 de levadura liofilizada de panadería)
9 gr de sal

para el relleno:
1 pimiento verde italiano
1 cebolla de figueres grande
unos 400 gr de champiñones
aceite de oliva virgen extra
sal
(éste es el relleno que hice… pero estoy segura de que le quedará bien cualquier cosa… la próxima vez puede que le ponga un poco de choricito vegano de la casa Avus que acabamos de trer a Miquetes!)

Podemos hacer la masa a mano, mezclando todos los ingredientes hasta que nos quede una bola firme. O con la panificadora… Yo la hice con mi nuevo Thermomix Tm5… estoy encantada!! (si queréis saber más escribídme y os cuento!)

Una vez hecha la masa la dejaremos reposar hasta que doble su volumen (en un bol untado con un poco de aceite de oliva y tapado con un trapito).

Cunado lo haya hecho volvemos a amasar y estiramos la masa haciendo un rectángulo sobre una superfície enharinada, de manera que en el centro podamos esparcir el sofrito de verduras).

Después doblamos la masa sobre las verduras, primero un lado y después el otro (como si dobláramos una sábana) y vigilando que queden bien cerradas las puntas.

Le damos la vuelta para que la junta quede en la parte de abajo y no se abra y hacemos unos cortes en la parte de arriba para que quede bien bonito.

Dejamos que fermente otra vez hasta doblar volumen sobre la bandeja del horno.

Lo ponemos en el horno precalentado, los primeros 5 minutos a 200º y después lo bajamos a 180º hasta que esté hecho. Es bueno ir vigilándolo para que no se tueste demasiado… el horno de casa quema y cuando veo que se tuesta un poco le pongo un papel de aluminio por encima...



Para el postre, como no, hicimo el roscón de Reyes que os enseñamos el año pasado con la harina de brioix de Ylla… no es vegano, pero prometemos veganizarlo para el año que viene… Lo rellenamos de nata vegetal Ambiante de Puratos, que dentro de pocos días podréis encontrar en Miquetes!


Venga va, a la cocina!!!

Salut i bons aliments!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada