Fa dies que us tenim abanonats... massa feina! No és excusa, però us debem uns quants posts ben seguidets!
El d'avui és per fer una review de la setmana que vam dedicar al nostre darrer descobriment, la Chufamix! Un invent fantàstic que ens permet fer liquats vegetals a casa en molt poc temps, amb un sistema ràpid, net, econòmic (molt més que comprar les llets fetes) i que, a més a més, ens permet fer servir la polpa restant per cuinar receptes boníssimes!
Sabeu la diferència entre prendre un suc de taronja acabat de fer o un d'envasat en un tetrabrick, oi? doncs amb aquest sistema prenem llet vegetal acabada de fer conservant totes les seves propietats i evitant tot el procés d'industrialització.
Nosaltres ja hem tingut temps de fer-ne unes quantes:
Liquat de civada: per un litre de llet només fan falta 60 grams de flocs de civada, un litre d'aigua i el que més us agradi per endolcir (dàtils, xarop d'agave, stevia, sucre, mel). Amb la polpa restant podem enriquir algun pa casolà, una massa de pizza, alguna salsa, o incorporar-la a la massa d'algunes croquetes o alguna hamburguesa vegetal.
Llet d'ametlles: amb 200 grams d'ametlla repelada marcona crua, 1 litre d'aigua i allò que més us agradi per endolcir (tot i que a nosaltres ens agrada així tal qual). Amb la polpa vam fer unes trufes veganes, barrejant-hi una mica de coco, cacao pur i sucre.
Llet d'avellanes: amb 1 litre d'aigua i 200 grams d'avellana crua. I afegint cacao pur i una mica de mel a la polpa també vam fer unes trufes delicioses (afegint una mica del liquat resultant a la barreja hauríem aconseguit una "nocilla" boníssima!)
Llet d'anacards: amb 200 grams d'anacards crus i mitja culleradeta de cafè de sucre de vainilla i un litre d'aigua vam fer llet d'anacards i amb la polpa restant uns patés vegans deilciosos. Afegint un raig d'oli d'oliva i sal al gust vam dividir la massa en dos. A una de les parts li vam afegir cúrcuma i una mica de gingebre mòlt i unes llavors de sèsam torrat. A l'altra li vam posar pebre vermell fumat de la Vera i una mica de ciboulette... untats al pa estaven per llepar-se els dits!
Per últim, però no per acabar (les possibilitats són infinites: soja, arròs, quinoa, espelta, xufes,... barrejades amb fruitres, amb espècies, amb llavors...) vam fer dues llets especials... la primera amb amarant, avellana i maduixa i la segona de festucs i dàtils. El resultat exòtic i sorprenent! Amb la polpa també vam cuinar unes trufes crudiveganes.
Així que ja veieu! si encara no us han agafat ganes de tenir aquesta meravella a casa estigueu atents al blog i al facebook perquè d'aquí poquet organitzarem una demostració i tastet a Miquetes!
*****************************************
Hace días que os tenemos abandonados... demasiado trabajo! No es excusa, pero os debemos unos cuantos posts bien seguiditos!
El de hoy es para hacer una review de la semana que dedicamos a nuestro último descubrimiento, la Chufamix! Un invento fantástico que nos permite hacer liquados vegetales en casa en muy poco tiempo, con un sistema rápido, limpio, económico (mucho más que comprar las leches hechas) y que, además, nos permite utilizar la pulpa restante para cocinar recetas riquísimas!
Sabéis la diferencia entre tomar un zumo de naranja recién exprimido o uno envasado en un tetrabrick, verdad? pues con este sistema tomamos leche vegetal recién hecha con todas sus propiedades y evitando todo el proceso de industralización.
Nosotros ya hemos tenido tiempo de probar unas cuantas:
Liquado de avena: para un litro de leche solo nos hacen falta 60 gramos de copos de avena, u litro de agua y lo que más nos guste para endulzar (dátiles, sirope de ágave, stevia, azúcar, miel...). Con la pulpa sobrante podemos enriquecer algún pan casero, una masa de pizza, alguna salsa, o incorporarla a la masa de algunas croquetas o alguna hamburguesa vegetal.
Leche de almendras: con 200 gramos de almendra marcona cruda repelada, 1 litro de agua y lo que más os guste para endulzar (aunque a nosotros nos gusta así tal cual). Con la pulpa hicimos unas trufas veganas, mezclando un poco de coco, cacao puro y azúcar.
Leche de avellanas: con un litro de agua y 200 gramos de avellana cruda. Y añadiendo cacao puro y un poco de miel a la pulpa también hicimos unas trufas deliciosas (añadiendo un poco del licuado resultante a la mezcla hubieramos conseguido una "nocilla" riquísima!)
Leche de anacardos: con 200 gramos de anacardos crudos y media cucharadita de café de vainilla azucarada y un litro de agua hicimos la leche de anacardos, y con la pulpa sobrante unos patés veganos deliciosos. Añadiendo un chorrito de aceite de oliva y sal al gusto dividimos la masa en dos. A una de las partes le añadimos cúrcuma y un poco de jengibre molido y una semillas de sésamo tostado. A la otra le pusimos pimentón de la Vera ahumado dulce y un poco de cebollino... untados en el pan estaban para chparse los dedos!
Por último, pero no para terminar (las posibilidades son infinitas: soja, arroz, quinoa, espelta, chufas,... mezcladas con frutas, con especias, con semillas...) hicimos dos leches especiales... la primera con amaranto, avellana y fresa, y la segunda con pistachos y dátiles. El resultado exótico y sorprendente! Con la pulpa también cocinamos unas trufas crudiveganas.
Así que ya veis! si todavía no tenéis ganas de tener esta maravilla en casa estad atentos al blog y al facebook porque dentro de poco organizaremos una demostración en Miquetes!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada