Avui us porto una recepta... saludable, senzilla, ràpida i... deliciosa!!
Molts de vosaltres m'heu preguntat moltes vegades a la botiga com fer-lo a casa i avui en compartiré la meva recepta al bloc de Miquetes. Està inspirada en una que vaig veure a The Minimalist Baker, un blog xulíssim de cuina vegana... us animo a visitar-lo! (l'únic inconvenient és que està en anglès)
De fet, es tracta d'una recepta "dos por uno" jeje... Aprendrem a fer Hummus, però també com fer a casa un dels seus ingredients principals el Tahin (o tahini, o tahina... és tot el mateix) una pasta de sèsam deliciosa que podem fer servir en diferents receptes o inclús untada directament al pa!
INGREDIENTS
PEL TAHIN:
150 gr de sèsam torrat (el podem torrar nosaltres si ens agrada més)
oli de sèsam (si no en tenim servirà oli de girasol)
PER L'HUMMUS:
400 gr de cigrons cuits
1/2 llimona
1 cullerada de Garam Masala + una mica més per amanir
2 cullerades del tahín que hem preparat
1 culleradeta de pebre vermell de la Vera fumat per amanir
1 dent d'all (opcional)
3 cullerades d'oli d'oliva + una mica més per amanir
un pessic de sal
una mica de sèsam torrat per amanir
aigua
Per fer el tahin només hem de posar el sèsam torrat en una trituradora (si teniu la thermomix us quedarà molt més fi, però granuladet també queda molt bo!) i triturar-lo tan com poguem. Anirem afegint l'oli de sèsam (o girasol) mica en mica anant amb compte de no passar-nos fins que agafi una consistència pastosa.
Per fer l'hummus només hem de posar els cigrons, el suc de la mitja llimona, el tahin, l'all (si en volem), l'oli d'oliva, el Garam Masala, i la sal i triturar, i anar afegint aigua fins que aconseguim una pasta fina però no massa líquida, semblant a la de la pasta de dents.
Per decorar-ho i que quedi bonic, ho podem posar en un plat fondo i espolvorejar-li per sobre una mica més de Garam Masala, pebre vermell fumat de la vera, una mica de sèsam torrat i un bon raig d'oli d'oliva.
És boníssim, el podem menjar acompanyat d'unes torradetes o bastonets de pa, però a mi com més m'agrada és amb unes "crudités" de verduretes: pebrot vermell dolç, carbassó, pastanaga, cogombre, api...
I un extra... ningú s'ha preguntat fins aquí què és el Garam Masala?? Doncs us explico que és una barreja d'espècies hindú, que podeu trobar preparada (a Miquetes en tenim i fa una oloreta!) però que també podeu fer a casa:
Per 1/4 de tassa heu de triturar tot junt:
2 branquetes de canyella
10 baines de cardamom verd
8 baines de cardamom negre (aquest és difícil de trobar, així que si no li poseu tampoc passarà res)
15 claus d'olor
1 cullerada de llavors de comí (sencer o mòlt)
1 cullerada de llavors de coriandre (sencer o mòlt)
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de nou moscada acabada de ratllar
2 bitxos assecats (si voleu que piqui força... jo no li posaria!)
Doncs, això és tot! Al final ha estat un "tres por uno" jeje. Animeu-vos a fer-lo a casa, és molt fàcil i segur que us agradarà. És una bona manera de menjar llegums i podeu intentar fer altres combinacions amb d'altres espècies o, fins i tot, canviar els cigrons per alguna altra llegum!
*****************************************************
Hoy os traigo una receta... saludable, sencilla, rápida y... deliciosa!!
Muchos de vosotros me habéis preguntado muchas veces en la tienda como hacerlo en casa y hoy voy a compartir mi receta en el blog de Miquetes. Está inspirada en una que vi en The Minimalist Baker, un blog chulísimo de cocina vegana... os animo a visitarlo! (el único inconveniente es que está en inglés)
De hecho se trata de una receta "dos por uno" jeje... Aprenderemos a hacer Hummus, pero también como hacer en casa uno de sus ingredientes principales el Tahin (o tahini, o tahina... es todo lo mismo) una pasta de sésamo deliciosa que podemos utilizar en diferentes recetas o incluso untada directamente en el pan!
INGREDIENTES
PARA EL TAHIN:
150 gr de sésamo tostado (lo podemos tostar nosotros si nos gusta más)
aceite de sésamo (si no tenemos servirá el de girasol)
PARA EL HUMMUS:
400 gr de garbanzos cocidos
1/2 limón
1 cucharada de Garam Masala + un poco más para aliñar
2 cucharadas del tahín que hemos preparado
1 cucharadita de pimentón dulce de la Vera ahumado para aliñar
1 diente de ajo (opcional)
3 cucharadas de aceite de oliva + un poco más para aliñar
un pellizco de sal
un poco de sésamo tostado para aliñar
agua
Para hacer el tahin solo tenemos que poner el sésamo tostado en una trituradora (si tenéis la thermomix os quedará mucho más fino, pero granulado también queda muy rico!) y triturarlo tanto como podamos. Iremos añadiendo el aceite de sésamo (o girasol) poco a poco con cuidado de no pasarnos hasta que coja una consistencia pastosa.
Para hacer el hummus sólo hay que poner los garbanzos, el zumo de medio limón, el tahin, el ajo (si queremos), el aceite de oliva, el Garam Masala, y la sal y triturar, e ir añadiendo agua hasta que consigamos una pasta fina pero no demasiado líquida, con una consistencia parecida a la de la pasta de dientes.
Para decorarlo y que quede bonito, lo podemos poner en un plato hondo y espolvorearlo por encima con un poco más de Garam Masala, pimentón ahumado de la vera, un poco de sésamo tostado y un buen chorro de aceite de oliva.
Es riquísimo, lo podemos comer acompañado de unas tostaditas o bastoncitos de pan, pero a mi como más me gusta es con unas "crudités" de verduritas: pimiento rojo dulce, calabacín, zanahoria, pepino, apio...
Y un extra... nadie se ha preguntado hasta aquí qué es el Garam Masala?? Pues os explico que es una mezcla de especies hindú, que podéis encontrar preparada (en Miquetes la tenemos y tiene un olor riquísimo!) pero que también podéis hacer en casa:
Para 1/4 de taza tenéis que triturar todo junto:
2 ramitas de canela
10 vainas de cardamomo verde
8 vainas de cardamomo negro (este es difícil de encontrar, así que si no se lo ponéis tampoco pasará nada)
15 clavos de olor
1 cucharada de semillas de comino (enteras o molidas)
1 cucharada de semillas de coriandro (enteras o molidas)
1 cucharada de pimienta negra en grano
1 cucharada de nuez moscada recién rallada
2 guindillas secas (si queréis que pique mucho... yo no se las pondría!)
Pues eso es todo! Al final ha sido un "tres por uno" jeje. Animaros a hacerlo en casa, es muy fácil y seguro que os gustará. Es una buena manera de comer legumbres y podéis intentarhacer otras combinaciones con otras especias o incluso con alguna otra legumbre!