dimarts, 16 de desembre del 2014

RAWNIE AMB CREMA D'ANACARDS I COCO A LA TARONJA / RAWNIE CON CREMA DE ANACARDOS Y COCO A LA NARANJA

Avui us deixo una recepta d'un Rawnie amb crema d'anacards i coco a la taronja. Us redirecciono al meu bloc personal perquè la pogueu gaudir!

RAWNIE AMB CREMA D'ANACARDS I COCO A LA TARONJA

Hoy os dejo una receta de un Rawnie de anacardos y coco a la naranja. Os redirecciono a mi blog personal para que podáis disfrutar de ella!

RAWNIE CON CREMA DE ANACARDOS Y COCO A LA NARANJA


dimarts, 14 d’octubre del 2014

FIDEUÀ DE TARDOR AMB BOLETS DE TEMPORADA / FIDEUÁ DE OTOÑO CON SETAS DE TEMPORADA

Fa dies que vaig preparar aquesta fideuà deliciosa i tenia pendent posar la recepta al bloc...

La Lídia, una bona clienta que ja és amiga de Miquetes, ens va portar uns bolets que havia collit amb el seu marit, l'Enric. Uns camagrocs i unes trompetes... 

Gràcies Lídia! Ens encanten!! Els vaig deixar a la nevera, esperant una bona idea per cuiar-los...no podia trigar gaire, si no se'm farien malbé!!


Això va ser a finals de setmana i diumenge vam decidir aprofitar el nostre dia lliure per anar a la Fira de l'Espelta de Gallecs... hi feien un dinar popular de paella d'espelta i aquest any no ens la volíem perdre! Però quan vam arribar l'havien suspès per la pluja de la nit anterior i ens vam haver de conformar amb una passejada xulíssima desde el camí que surt de la placeta de l'Església.


Quan ens en vam adonar s'havia fet tard i a casa... el més calent era a l'aigüera!! No tenia el dinar fet i després de l'excursió hi havia mooooolta gana!

Vam haver de pensar ràpid i em vaig recordar dels bolets... vam passar per la botiga a buscar uns fideus del nº2 i vam anar cap a casa a fer la fideuà!

INGREDIENTS (per 6 persones)

400 gr de fideus del nº2
1350 gr de brou de verdures (si no en teniu el podeu fer amb unes pastilles concentrades)
4 tomàquets madurs
1 ceba gran
1 pebrot verd
1/2 porro
2 grans d'all
una mica de julivert fresc
oli d'oliva verge extra
Bolets de temporada al gust (els nostres camagrocs i trompetes de la mort)

Triturem les verdures i fem un sofregit, en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva i una miqueta de sal que vagin fent xup xup una bona estona.

Posem els bolets en una altra paella i remenem fins que deixin anar tota l'aigua, quan s'evapori hi tirem una mica d'oli i sal.

Rossegem els fideus a la paella on farem la fideuà, amb els alls sencers i amb la pell i una mica d'oli. 

Quan veiem que estan ben dauradets hi afegim el sofregit, els bolets i el julivert, li donem un parell de voltes i li tirem el brou de verdures bullint.

Ho deixem que vagi fent fins que s'evapori el brou.

Jo a casa tinc vitro i la paella és massa gran, així que encenc tots els focs i vaig vigilant la fideuà i donant voltes (a la paella, no remenant, eh?!) perquè no es cremi de cap lloc i l'escalfor quedi ben repartida.


I que és una fideuà sense un bon allioli? 

Com que ja sabeu que fem receptes veganes, sense productes d'origen animal, us deixo l'enllaç al blog de l'Arantza, Como ser vegano sin morir en el intento, on hi trobareu una recepta increïble de veganesa (maionesa vegana) a la que li podeu afegir un allet i ja ho tindreu llest! 


Així que ja ho veieu... un dinar improvitzat, amb uns bolets regalats, que vaig tenir a la taula en 1/2 horeta!! No teniu excusa!

Ah! Perdoneu per la qualitat de les darreres fotos, però teníem tanta gana que no hem va donar temps de més!

Salut i bons aliments!

****************************************************************************


Hace días que preparé esta fideuá deliciosa y tenía pendiente poner la receta en el blog...

Lidia, una buena clienta que ya es amiga de Miquetes, nos trajo unas setas que había recogido con su marido Enric.. Unos camagrocs y una trompetas... 

Gracias Lidia!! Nos encantan!! Los dejé en la nevera, esperando una buena idea para cocinarlos... No podía tardar demasiado, si no se me iban a estropear!!



Esto fue a finales de semana y el domingo decidimos aprovechar nuestro día libre para ir a la Fira de l'Espelta de Gallecs... Hacían una comida popular de paella de espelta y este año no nos la queríamos perder! Pero cuando llegamos la habían suspendido por la lluvia de la noche anterior y nos tuvimos que conformar con un paseo chulísimo desde el camino que sale de la placita de la Iglesia.


Cuando nos dimos cuenta se había hecho tarde y en casa... no había nada para comer!! No tenía la comida hecha y después de la excursión había muuuuuucha hambre!

Tuvimos que pensar rápido y me acordé de las setas... pasamos por la tienda a buscar unos fideos del nº2 y fuimos a casa a hacer la fideuá!

INGREDIENTES (para 6 personas)

400 gr de fideos del nº2
1350 gr de caldo de verduras (si no tenemos podemos hacerlo con unas pastillas concentradas)
4 tomates maduros
1 cebolla grande
1 pimiento verde
1/2 puerro
2 granos de ajo
una poco de perejil fresco
aceite de oliva virgen extra
Setas de temporada al gusto (las nuestras camagrocs y trompetas de la muerte)

Trituramos las verduras y hacemos un sofrito, en una sartén con un buen chorro de aceite y un poquito de sal, que vayan haciendo chup chup un buen rato.

Ponemos las setas en otra sartén y removemos hasta que suelten toda el agua, cuando se evapore le ponemos un poco de aceite y sal.

Doramos los fideos en la paella donde haremos la fideuá, con los ajos enteros sin pelar y un poco de aceite. Cuando veamos que están bien doraditos añadimos el sofrito, las setas y el perejil cortadito, le damos un par de vueltas y le añadimos el caldo de verduras hirviendo.

Lo dejamos que vaya haciendo hasta que el caldo se evapore.

Yo en casa tengo vitro y la paella es demasiado grande, así que enciendo todos los fuegos y voy vigilando la fideuá y dando vueltas (no mezclando, le doy vueltas a la paella!) para que no se queme de ningún sitio y el calor quede bien repartido.


Y qué es una fideuá sin un buen allioli? Como ya sabéis que hacemos recetas vegans, sin productos de origen animal, os dejo el enlace al blog de Arantza, Como ser vegano sin morir en el intento, donde encontraréis una receta increible de veganesa (mayonesa vegana) a la que le podéis añadir un ajito y ya lo tendréis listo! 


Así que ya lo veis... una comida improvisada, con unas setas regaladas, que tuve en la mesa en 1/2 horita!! No tenéis excusa!

Ah! Perdonad por la calidad de las últimas dos fotos pero estábamos tan hambrientos que no me dio tiempo a más!



Salut i bons aliments!

divendres, 26 de setembre del 2014

TALLERS I SHOWCOOKINGS OCTUBRE 2014

Aquest mes d'octubre arriba ple de Tallers i Showcookings (demostracions) a Miquetes! De la mà de la nostra vegan blogger preferida l'Arantza de Como Ser Vegano Sin Morir en el Intento i amb una nova incoporació per als tallers de pa: el Rubén i l'Asum de A la Cuina. (No us podeu perdre els seus blogs!)

Tenim Showcookings de tuppers saludables, de patés vegetals, per prendre a fer truites sense ou, empanadilles i quiches (tot vegà!).

També tallers de rebosteria vegana (aprendrem a fer uns cupcakes que es diuen "Muerte por chocolate"! amb això us ho dic tot... i sense llet, mantega, ni ous!) i d'hamburgueses vegetals... nyam!

Després de molt esperar ja em programat de nou els tallers de pa, on ens ensenyaran a fer pa amb massa mare, amassar i formar el pa, i ens endurem a casa el començament de la nostra massa mare! 

Finalment, i fent honor a aquesta estació de Tardor que acabem d'estrenar farem un especial de Panellets! Si només voleu aprendre a fer-los podeu venir al Showcooking i endur-vos un kit amb tot el necessari per fer-los a casa. Però si ho preferiu podeu venir als tallers i fer-los amb nosaltres i endur-vos a casa una safata plena de panellets per posar al forn!

Ah! i si voleu fer una activitat en família podeu venir al taller de panellets amb nens! Serà moooolt divertit i dolç!

Us deixo l'enllaç al nostre apartat de TALLERS on podeu consultar els horaris i decidir a quin (o quins) veniu!

Us hi esperem! No badeu que les places volen!

************************************************************************

Este mes de octubre llega lleno de Talleres y Showcookings (demostraciones) a Miquetes! De la mano de nuestra vegan blogger preferida, Arantza de Como Ser Vegano Sin Morir en el Intento y con una nueva incorporación para los talleres de pan: Rubén y Asum de A la Cuina. (No os podéis perder sus blogs!)

Tenemos Showcookings de tuppers saludables, de patés vegetales, para aprender a hacer tortillas sin huevo, empanadillas y quiches (todo vegano!).

También talleres de repostería vegnaa (aprenderemos a hacer unos cupcakes que se llaman "Muerte por chocolate"! con esto lo digo todo... y sin leche, mantequilla, ni huevos!) y de hamburguesas vegetales...ñam!

Después de mucho esperar ya hemos programado de nuevo los talleres de pan, donde nos enseñarán a hacer pan de masa madre, amasar y formar el pan, y nosllevaremos a casa el comienzo de nuestra masa madre! 

Finalmente, y haciendo honor a esta estación de Otoño que acabamos de estrenar haremos un especial de Panellets! Si solamente queréis aprender a hacerlos podéis venir al Showcooking y llevaros un kit con todo lo necesario para hacerlos en casa. Pero si lo referís podéis venir a los talleres y hacerlos con nosotros y llevaros a casa un bandeja lista para hornear!

Ah! y si queréis hacer una actividad en familia podéis venir al taller de panellets con niños! Será muuuuy divertido y dulce!

Os dejo el enlace a nuestro apartado TALLERS donde podéis consultar los horarios y decidir a cual (o cuales) venís!

Os esperamos! No os despistéis que las plazas vuelan!

dilluns, 8 de setembre del 2014

GALETES VEGANES DE TARONJA / GALLETAS VEGANAS DE NARANJA

Aquesta entrada és una entrada dedicada... Dedicada a unes clientes que ens agraden molt: la Sra. María, la seva filla Trini i la seva néta Clàudia... sempre és una alegria quan entren per la porta de la botiga amb un somriure als llavis i compartim alguna experiència o alguna recepta...

Fa uns quants dies la Trini em va donar una recepta per la nostra llibreta de receptes compartides. Unes galetes de taronja que tinc ganes de provar de fer. Ella venia a comprar els ingredients per fer-les i em va dir que me'n portaria algunes perquè les tastés.


Dit i fet! Divendres va passar per la botiga i ens en va portar unes quantes! Eren molt bones i les petites de casa es llepaven els dits!

Aquí us deixo la recepta que em va donar la Trini:

INGREDIENTS:

1 mida de suc de taronja
1 mida de sucre mascavo (o més si sou molt llaminers)
1 mida d'oli 
pell d'una taronja
1 branca de canyella
pell de llimona i taronja ratllada
1/2 sobre de llevat químic
La farina que accepti (per una mida de 250ml és més o menys 1 Kg de farina)


Escalfem l'oli i fem una infusió amb la pell de la taronja i la branca de canyella.
Barrejem la resta d'ingredients i incorporem la farina que accepti.
Deixem reposar 1/2 hora
Estirem la massa i donem forma amb alguns talladors o fem formes de rosquilles
Posem 15 minuts aprox. al forn a 175º
Deixem refredar sobre una reixeta

I ja ho tenim! M'encanta descobrir receptes que ens regalen els nostres clients!
La propera vegada intentaré fer-les jo a casa... i potser les sucaré una mica de xocolata negra desfeta! Nyam!

Salut i bons aliments!!

******************************************************************************
Esta entrada es una entrada dedicada... Dedicada a unas clientas que nos gustan mucho: la Sra. María, su hija Trini y su nieta Claudia... siempre es una alegria cuando entran por la puerta de la tienda con una sonrisa en los labios y compartimos alguna experiencia o alguna receta...

Hace unos días Trini me dió una receta para nuestra libreta de recetas compartidas. Unas galletas de naranja que tengo ganas de intentar hacer. Ella venía a comprar los ingredientes para hacerlas y me dijo que me traería unas cuantas para que las probara.



Dicho y hecho! El viernes pasó por la tienda y nos trajo una cuantas! Eran muy ricas y las pequeñas de casa se chupaban los dedos!

Aquí os dejo la receta que me dió Trini:

INGREDIENTES:

1 medida de zumo de naranja
1 medida de azúcar mascavo (o más si sois muy golosos)
1 medida de aceite 
piel de una naranja
1 ramita de canela
piel de limón y naranja rallada
1/2 sobre de levadura química
La harina que acepte (por una medida de 250ml es más o menos 1kg de harina)


Calentamos el aceite y hacemos una infusión con la piel de naranja y la ramita de canela.
Mezclamos el resto de ingredientes e incorporamos la harina que acepte.
Dejamos reposar 1/2 hora
Estiramos la masa y le damos forma con algunos cortadores o hacemos formas de rosquillas
Ponemos 15 minutos aprox. en el horno a 175º
Dejamos enfriar sobre una rejilla

Y ya lo tenemos! Me encanta descubrir recetas que nos regalan nuestros clientes!
La próxima vez intentaré hacerlas yo en casa... y tal vez las mojaré en un poco de chocolate negro derretido! Ñam!

Salut i bons aliments!!

dimecres, 3 de setembre del 2014

LLET DE CIVADA I PRÉSSEC / LECHE DE AVENA Y MELOCOTÓN

Ara que l'estiu arriba a la seva fi i tenim les fruiteries plenes de préssecs és un bon moment per fer aquesta llet refrescant i nutritiva de civada i préssec. 

Ahir en vaig comprar una bona bossa a la fruiteria de l'Àngela, la meva veïna del davant, que ja ha tornat de vacances. Tenia un calaix ple de préssecs de vinya (els meus preferits) i molt bé de preu, que han resultat ser dolcíssims!

Aquest matí quan anava a preparar la meva llet de civada casolana he decidit provar quelcom nou i he adaptat una recepta que vaig trobar fa dies tafanejant per internet.


INGREDIENTS:

1 litre d'aigua freda
100 grams de flocs de civada
2 préssecs de vinya madurs
6 dàtils petits (o 3 de grans) 
1 culleradeta de cúrcuma en pols
2 baines de cardamom verd

Jo he fet aquesta llet amb la Chufamix, però si no la teniu podeu triturar els ingredients i colar-la amb un colador xinès o amb un drap de cotó.

Només cal posar a la Chufamix tots els ingredients (els préssecs rentats i amb la pell i els dàtils desossats), triturar i colar.


Ben fresqueta està boníssima! en cada glop podem notar els matisos de tots els ingredients que hi hem posat.

I és una bona manera de fer servir aliments tan beneficiosos com la cúrcuma i el cardamom al nostra dieta.

A més a més, després intentaré aprofitar la polpa inventant algunes galetes... si em surten bones ja pujaré la recepta!

Salut i bons aliments!

********************************************************************************

Ahora que el verano llega a su fin y tenemos las fruterías llenas de melocotones es un buen momento para hacer esta leche refrescante y nutritiva de avena y melocotón. 

Ayer compré una buena bolsa en la frutería de Ángela, mi vecina de delante, que ya ha vuelto de vacaciones. Tenía un cajón lleno de melocotones de viña (mis preferidos) y muy bien de precio, que han resultado muy dulces!

Esta mañana cuando iba a hacer mi leche de avena casera he decidido probar algo nuevo i he adaptado una receta que encontré hace unos días chafardeando por internet.


INGREDIENTES:

1 litro de agua fría
100 gramos de copos de avena
2 melocotones de viña maduros
6 dátiles pequeños (o 3 grandes) 
1 cucharadita de cúrcuma en polvo
2 bainas de cardamomo verde

Yo he hecho esta leche con la Chufamix, pero si no la tenéis podéis triturar los ingredientes y colarla con un colador chino o con un trapo de algodón.

Solo hay que poner en la Chufamix todos los ingredientes (los melocotones lavados con la piel y los dátiles deshuesados), triturar y colar.


Bien fresquita está riquísima! en cada trago podemos notar los matices de todos los ingredientes que hemos utilizado.

Y es una buena manera de utilizar alimentos tan beneficiosos como la cúrcuma o el cardamomo en nuestra dieta.

Además, después intentaré aprovechar la pulpa inventando algunas galletas... si me salen ricas ya subiré la receta!

Salut i bons aliments!

dilluns, 1 de setembre del 2014

GOFRES DE CIVADA / GOFRES DE AVENA

Des que em vaig comprar la gofrera ens hem tornat addicte als gofres... S'han convertit en un dels nostres esmorzars preferits. Vam començar fent la recepta clàssica que explicaven al llibret de receptes que venia amb la màquina... 

Això era quan encara no era vegana... 

Aquella recepta portava ous, molta mantega i sucre per aturar un tren! 

Quan vaig fer el pas al veganisme no vaig voler renunciar a aquests esmorzars tan bons, així que vaig veganitzar la recepta, fent-la també més saludable i va sortir molt i molt bé.

De tant en tant n'invento alguna de nova, i la d'aquest cap de setmana és digna de ser publicada al blog!


Gofres de civada amb mantega de cacahuet. En aquesta ocasió he fet servir una mantega de cacahuet comprada... la propera vegada que els faci la faré casolana i posaré la recepta aquí.

INGREDIENTS (per 12 gofres aprox)

He fet serevir com a mida un got de 350ml. Si en feu servir un de més petit feu servir una mica menys de llevat i sucre.

2 gots de llet de civada
2 gots i 1/4 de flocs de civada
1/2 got de mantega de cacahuet
2 cullerades de sucre de canya integral
1 pessic de sal (si la mantega de cacahuet en porta no cal posar-li)
1 sobre de llevat químic
1 cullerada de canyella en pols

Només cal triturar tots els ingredients fins que formin una pasta fina i homogènia.


Preescalfem la gofrera i la ruixem amb un spray antiaherent. Posem la massa que accepti la gofrera (sense passar-nos perquè no vessi). I només cal esperar a que estiguin dauradets per treure'ls.

Els deixem refredar sobre una reixeta i llestos per menjar! Amb una mica de melmelada o "nocilla" vegana... nyam!!


Com que en surten molts, els que ens sobren, normalment els congelo i així el dia que vull un esmorzar una mica contundent només n'he de treure un del congelador i posar-lo a la torradora. En un momentet tinc l'esmorzar llest!

D'aquí poquets dies tindrem a la botiga una de les novetats de la temporada... una màquina que ens permetrà fer flocs de qualsevol cereal: arròs, quinoa, amarant, mill, espelta, kamut, blat, ordi... tinc ganes de provar de fer aquesta recepta canviant la civada per un altre cereal, tant els flocs, com la llet, que també podem fer a partir de tots aquests flocs en un moment amb la Chufamix!


Ja us aniré explicant!

Salut i bons aliments!

*******************************************************************************
Desde que me compré la gofrera nos hemos vuelto adictos a los gofres... Se han convertido en uno de nuestros desayunos preferidos. Empezamos haciendo la receta clásica que explicaban en el librito de recetas que venía con la máquina... 

Esto era cuando todavía no era vegana... 

Esa receta llevaba huevos, mucha mantequilla y azúcar para parar un tren! 

Cuando hice el paso al veganismo no quise reunciar a estos desayunos tan ricos, así que veganicé la receta, haciéndola también más saludable y salió muy muy bien.

De vez en cuando me invento alguna nueva, y la de este fin de semana es digna de ser publicada en el blog!


Gofres de avena con mantequilla de cacahuete. En esta ocasión he utilizado mantquilla de cacahuete comprada... la próxima vez que los haga la voy a hacer casera y pondré la receta en el aquí.

INGREDIENTES (para 12 gofres aprox)

He utilizado como medida un vaso de 350ml, si usáis uno más pequeño usad un poco menos de levadura y azúcar.

2 vasos de leche de avena
2 vasos y 1/4 de copos de avena
1/2 vaso de mantequilla de cacahuete
2 cucharadas de azúcar integral de caña (mascavo)
1 pellizco de sal (si la mantequilla de cacahuete ya lleva no hace falta ponerle)
1 sobre de levadura química
1 cucharada de canela en polvo

Solamente hace falta triturar todos los ingredientes hasta que formen una pasta fina y homogénea.


Precalentamos la gofrera y la rociamos con spray antiadherente. Ponemos la masa que acepte la gofrera (sin pasarnos para que no se derrame). Y solo hay que esperar a que estén doraditos para sacarlos.

Los dejamos enfriar sobre una rejilla y listos para comer! Con un poco de mermelada o "nocilla" vegana... ñam!!


Como salen muchos, los que nos sobran, normalmente los congelo y así el día que quiero un desayuno un poco contundente, solo tengo que sacar uno del congelador y ponerlo en la tostadora. En un momentito tengo el desayuno listo!

Dentro de pocos días tendremos en la tienda una de las novedades de la temporada... una máquina que nos permitirá hacer copos de cualquier cereal: arroz, quinoa, amaranto, mijo, espelta, kamut, trigo, cebada... tengo ganas de intentar hacer esta receta combiando la avena por otro cereal, tanto los copos, como la leche, que también podemos hacer en un momento a partir de estos copos con la Chufamix!


Ya os iré explicando!

Salut i bons aliments!


dijous, 21 d’agost del 2014

NO-TRUITA DE PATATES (sense ou) / NO-TORTILLA DE PATATAS (sin huevo)

Si, si... encara que no us ho cregueu! Truita de patates sense ou... com? amb una base de farina! I està boníssima! A casa ha triomfat.

Fa dies que tenia ganes de provar de fer-la... l'havia vist a diferents blogs de cuina vegana que segueixo però, la veritat, em feia por que sortís un nyap i haver de llençar.ho tot a les escombreries... però finalment m'he animat i us ho asseguro: val la pena i és senzillíssim!

Aquest matí he mirat i remirat receptes i finalment he optat per una de les més senzilles que, a més a més, venia de la mà d'un dels nostres blogs preferits Como ser vegano sin morir en el intento, que condueix l'Arantza, la nostra tallerista de cuina vegana! 

He reproduït la recepta tal i com ella l'explica, tot i que no hi he posat l'all (per evitar conflictes amb les més petites de casa, ni el julivert que no en tenia) i tatxaaaaan!!


Podria enganyar el més truiter del món! i el gust una delícia! 

La textura és molt semblant a la d'una truita de patates feta amb ou, consistent però suau a la vegada, i el gust de la farina de cigrons és molt subtil... diria que cal saber que n'hi ha per distingir-la.

Tot seguit copio la recepta i us deixo l'enllaç perquè veieu l'original i les explicacions de l'Arantza:

INGREDIENTS:

5 patates mitjanes
1 ceba gran
70 grams de farina de cigrons
70 grams de fècula de blat de moro
250 grams de liquat de civada
sal
oli d'oliva

Cal pelar i tallar les patates en llesques finetes i sofregir-les en oli d'oliva abundant. Quan comencin a estar una mica fetes, hi posem la ceba tallada en mitjos aros fins. Hi posem una mica de sal i deixem que sofregeixi fins que estigui dauradet.

Barrejem amb una batedora la llet de civada, la farina de cigrons i la fècula de blat de moro i una miqueta de sal fins que quedi una barreja uniforme sense grumolls i hi afegim les patates i la ceba i barrejem tot.

Jo he partit la barreja en dos parts iguals i he fet dues truites petites, en primer lloc, perquè la meva paella antiadherent és petitona, però crec que ha estat una bona opció perquè la no-truita quallés millor i es fes més ràpid... 

He posat una mica de l'oli que havia reservat de sofregir les patates a la paella i hi he posat la meitat de la barreja a foc mig. He anat remenant fins que he vist que començava a espessir i he esperat que estigués feta de baix. Li he donat la volta com hauriem fet normalment amb una truita de patates i he deixat que es cuinés de l'altra banda... i ja està!


Hem deixat que es refredés una mica abans de tastar-la, però crec que com més freda està més ens ha agradat!

Si substituïm la llet de civada per llet d'arròs o de soja o aigua o caldo de verdures, és una no-truita apta també per a celíacs.

Qui s'anima?

Salut i bons aliments!!

*********************************************************************************

Sí, sí... aunque no os lo creáis! Tortilla de patatas sin huevo... cómo? con una base de harina! Y está riquísima! en casa ho triumfado.

Hace días que tenía ganas de intentar hacerla... la había visto en diferentes blogs de cocina vegana que sigo pero, la verdad, me daba miedo que saliera un desastre y tener que tirarlo todo a la basura... pero finalmente me he animado y, os lo aseguro: vale la pena y es senzillísimo!

Esta mañana he mirado y remirado recetas y finalmente he optado por una de las más sencillas, que además, venía de la mano de uno de nuestros blogs preferidos Como ser vegano sin morir en el intento, que conduce Arantza, nuestra tallerista de cocina vegana! 

He reproducido la receta tal y como ella explica, aunque no le he puesto ajo (para evitar conflictos con las más pequeñas de casa, ni perejil porque no tenía) y tachaaaaaaan!!


Podría engañar al más tortillero del mundo! y el sabor es una delicia! 

La textura es muy parecida a la de una tortilla de patatas hecha con huevo, consistente pero suave a la vez y el sabor de la harina de garbanzos es muy sutil... diría que hace falta saber que está para distinguirla.

A continuación copia lo receta y os dejo el enlace para que veáis la original y las explicaciones de Arantza:

INGREDIENTES:

5 patatas medianas
1 cebolla grande
70 gramos de harina de garbanzos
70 gramos de fécula de maíz
250 gramos de liquado de avena
sal
aceite de oliva

Tenemos que pelar y cortar las patatas en rebanadas finitas y sofreirlas en aceite de oliva abundante. Cuando empiecen a estar un poco hechas añadimos la cebolla cortada en medios aros finos. Ponemos un poco de sal y dejamos sofreir hasta que esté doradito.

Mezclamos con una batidora la leche de avena, la harina de garbanzos y la fécula de maíz y un poquito de sal hasta que quede una mezcla uniforme, sin grumos, y añadimos las patatas y la cebolla y la mezclamos todo.

Yo he partido la mezcla en dos partes iguales y he hecho dos tortillas pequeñas, en primer lugar, porque mi sartén antiadherente es pequeñita, pero creo que ha sido una buena opción para que la no-tortilla cuajara mejor y se hiciera más rápido... 

He puesto un poco de aceite de oliva que había reservado de sofreir las patatas, en la sartén, y he puesto la mitad de la mezcla a fuego medio. He ido removiendo hasta que he visto que empezaba a espesar y he esperado a que estubiera hecha de abajo. Le he dado la vuelta, como habríamos hecho normalmente con una tortilla de patatas, y he dejado que se cocinara del otro lado... y ya está!


Hemos dejado que se enfriara un poco antes de probarla, pero creo que cuanto más fría está más nos ha gustado!

Si sustituimos la leche de avena por leche de arroz o soja o agua o caldo de verduras es una no-tortilla apta también para celíacos.

Quien se anima?

Salut i bons aliments!!



dijous, 7 d’agost del 2014

LLENTIA CAVIAR / LENTEJA CAVIAR

Qui diu que l'estiu no és un bon moment per menjar llegums??

Avui us vull parlar d'una llegum que desperta molt el vostre interès quan veniu a la botiga... es tracta de la Llentia caviar (o beluga) una llentia petita i rodona de pell negra i amb l'interior groguenc. 

És una llentia molt gustosa i que no perd la pell en ser cuita, tot i que si que suavitza una mica el seu color i deixa el caldo força fosquet... 

És ideal per cuinar de qualsevol manera: en estofats, sopes, amanides, per fer hamburgueses vegetals...

No li cal remull i està llesta en una mitja horeta de cocció.


La llentia caviar és la de més valor proteic de totes les llenties que es comercialitzen. Constitueix una gran font de proteïnes vegetals (23%) i, gràcies a la seva riquesa en hidrats de carboni complexes (50%) i fibra (10%), proporciona energia de forma gradual.

La fibra d'aquesta llentia, a més a més, ajuda a controlar el sucre i el colesterol. És rica en potasi, ferro, fósfor i vitamines B1 i B6. 

I el color fosc de la seva pell ens diu que conté antocianines, un pigment que protegeix l'organisme dels danys dels radicals lliures.


Nosaltres ahir les vam fer en amanida, barrejant-hi trocets de poma... i acompanyades per uns arancini, unes boletes d'arròs farcides d'un sofregit de verdures i soja texturitzada... teniu la recepta al blog de l'Arantza: Como ser vegano sin morir en el intento no deixeu de fer-les, us sorprendran!



Ja em direu què us semblen! Des que les hem tastat les llenties caviar s'han convertit en uns dels nostres llegums preferits!

Salut i bons aliments!

*****************************************************

Quien dice que el verano no es un buen momento para comer legumbres??

Hoy os quiero hablar de una legumbe que despierta mucho vuestro interés cuando venís a la tienda... se trata de la Lenteja caviar (o beluga) una lenteja pequeña y redonda de piel negra i con el interior amarillo. 

Es una lenteja muy gustosa y que no pierde la piel en ser cocida, aunque si que suaviza un poco su color y deja el caldo bastante oscurito... 

Es ideal para cocinar de cualquier forma: en estofados, sopas, ensaladas, para hacer hamburguesas vegetales...

No le hace falta remojo y está lista en media horita de cocción.



La lenteja caviar es la de mayor valor protéico de todas las lentejas que se comercializan. Constituye una gran fuente de proteinas vegetales (23%) y, gracias a su riqueza en hidratos de carbono complejos (50%) y fibra (10%), proporciona energia de forma gradual.

La fibra de esta lenteja, además, ayuda a controlar el azúcar y el colesterol. Es rica en potasio, hierro, fósforo y vitaminas B1 y B6. 

Y el color oscuro de su piel nos dice que contiene antocianinas, un pigmento que protege el organismo de los radicales libres.


Nosotros ayer las hicimos en ensalada, mezclándole trocitos de manzana... y acompañadas por unos arancini, unas bolitas de arroz rellenas de un sofrito de verduras y soja texturizada... tenéis la receta en el blog de Arantza: Como ser vegano sin morir en el intento no dejéis de hacerlas, os sorprenderán!



Ya me diréis qué os parecen! Desde que las hemos probado las lentejas caviar se han convertido en una de nuestras legumbres preferidas!

Salut i bons aliments!

dissabte, 2 d’agost del 2014

CANVI D'HORARI AGOST / CAMBIO HORARIO AGOSTO

Sabem que molts de vosaltres heu començat les vostres vacances aquest cap de setmana... Miquetes no tanca aquest mes d'agost (només els dies de Festa Major 15, 16, 17 i 18 d'agost), però si que modifiquem el nostre horari per poder gaudir una mica de l'estiu i de la família!

Dilluns: de 18:00 a 20:30 (matins tancat)
Dimarts, dimecres i dijous: de 9:00 a 13:30 i de 18:00 a 20:30
Divendres: de 9:00 a 13:30 (tardes tancat)
Dissabtes: tancat tot el dia

Per qualsevol cosa us podeu posar en contacte amb nosaltres a la nostra adreça de correu electrònic hola.miquetes@gmail.com o al telèfon 931 125 401

Esperem que gaudiu de l'estiu!!

******************************************************************************
Sabemos que muchos de vosotros habéis empezado vuestras vacaciones este fin de semana... Miquetes no cierra este mes de agosto (solamente los días de Fiesta Mayor 15, 16, 17 y 18 de agosto), pero si que modificamos nuestro horario para poder disfrutar un poco del verano y de la familia!

Lunes: de 18:00 a 20:30 (mañanas cerrado)
Martes, miércoles i jueves: de 9:00 a 13:30 y de 18:00 a 20:30
Viernes: de 9:00 a 13:30 (tardes cerrado)
Sábados: cerrado todo el día

Para cualquier cosa os podéis poner en contacto con nosotros en nuestra dirección de correo electrónico hola.miquetes@gmail.com o en el teléfono 931 125 401

Esperamos que disfrutéis del verano!! 




dimarts, 22 de juliol del 2014

MAGDALENES VEGANES DE CANYELLA / MAGDALENAS VEGANAS DE CANELA

Les meves primeres magdalenes vegan!! Oooh! encara puc sentir l'oloreta que feia la cuina ahir a la tarda... i que ràpid es van acabar! de les minis no en va quedar ni rastre... les petites de la casa van arrasar literalment la taula i es van posar perdudes amb la xocolata que vaig fer servir per la cobertura, i de les més grans tot just n'han quedat tres o quatre per esmorzar aquest matí!


Vaig adaptar una recepta de Creativegan. Aquesta és la meva:

INGREDIENTS (van sortir 50 minimagdalenes i 6 de grans)
  • 1 tassa de farina integral de blat
  • 1/2 tassa de farina blanca de blat
  • 1 tassa de llet de civada (o una altra llet vegetal)
  • 1/3 de tassa d'oli de girsol
  • 1/2 tassa de sucre
  • 1 cullerada sucre vainilla
  • 1 cullerada canyella
  • 1 sobre de llevat químic
  • xocolata negra (vegana)
Només cal barrejar tots els ingredients amb unes barilles batent força estona perquè la massa agafi aire i puji millor. 

Mentre preescalfem el forn a 150º (en el cas del meu... ja sabeu que cada forn és diferent, així que penseu sempre com reacciona el vostre!) omplim els motllos. Per als petits, jo tinc una espècie de safata que vaig comprar als "xinos" on hi encaixen perfectament aquest paperets petitons i per a les grans vaig comprar fa temps uns motllos de flam d'aquests de "usar i tirar" que són ideals perquè les magdalenes no quedin totes obertes i lletges!

Les més petites van estar al forn uns 5-10 minuts (a partir dels 5 vaig anar vigilant perquè no es cremessin) i les grans uns 15-20 minuts.

Quan les traiem del forn les deixem refredar a sobre d'una reixeta i quan les podem manipular sense cremar-nos fonem la xocolata negra i les decorem com més ens agradi. Jo les vaig agafar pel paper i les vaig sucar de cap per avall i les altres les vaig decorar tirant-hi un filet de xocolata per sobre amb una cullereta.


I en aquesta foto amb les germanes grans!

Animeu-vos a fer-les... qui diu que sense ou ni llet no es poden fer unes bones magdalenes?! A més a més, podeu substituir els ingredients per d'altres que us agradin més (si és el cas): la llet de civada per llet d'arròs, o d'ametlles o de soja... La canyella per cacao pur... el sucre per un altre endolcidor... Vinga! A la cuina! jeje

***************************************************
Mis primeras magdalenas vegan!! Oooh! todavía puedo sentir el olorcito que hacía la cocina ayer por la tarde... y que rápido se terminaron! de las minis no quedó ni rastro... las pequeñas de la casa arrasaron literalmente la mesa y se pusieron perdidas con el chocolate que usé para la cobertura, y de las más grandes, solamente han quedado tres o cuatro para el desayuno de esta mañana!


Adapté una receta de Creativegan. Esta es la mía:

INGREDIENTES (salieron 50 minimagdalenas y 6 grandes)
  • 1 taza de harina de trigo integral
  • 1/2 taza de harina de trigo blanca
  • 1 taza de leche de avena (u otra leche vegetal)
  • 1/3 de taza de aceite de girasol
  • 1/2 taza de azúcar
  • 1 cucharada de azucar de vainilla
  • 1 cucharada de canela
  • 1 sobre de levadura química
  • chocolate negro (vegano) para la cobertura
Solamente hay que mezclar todos los ingredientes batiendo bien con una varillas para que la masa coja aire y suba mejor. 

Mientras precalentamos el horno a 150º (en el caso del mío... ya sabéis que cada horno es diferente, así que pensad siempre como reacciona el vuestro!) llenamos los moldes. Para los pequeños, yo tengo una especie de bandeja que compré en los "chinos" en la que encajan perfectamente estos papelitos pequeños y para las grandes, hace tiempo compre unos moldes de flan de estos de usar y tirar que son ideales para que las magdalenas no queden todas abiertas y feas!

Las más pequeñas estuvieron en el horno unos 5-10 minutos (a partir de los 5 fui vigilando para que no se quemaran) y las grandes unos 15-20 minutos.

Cuando las sacamos del horno las dejamos enfriar sobre una rejilla y cuando las podamos manipular sin quemarnos fundimos el chocolate negro y las decoramos como más nos guste. Yo las cogí por el papel y las mojé boca abajo y las otras las decoré tirándoles un hilito de chocolate por encima con una cucharilla.


Y en esta foto con las hermanas mayores!

Animaos a hacerlas... quien dice que sin huevo o leche no se pueden hacer unas buenas magdalenas?! Además podéis substituir los ingredientes por otros que os gusten más (si es el caso): la leche de avena por leche de arroz, o de almendras, o de soja... La canela por cacao puro... el azúcar por otro endulzante... Venga! a cocinar! jeje