dimarts, 22 de juliol del 2014

MAGDALENES VEGANES DE CANYELLA / MAGDALENAS VEGANAS DE CANELA

Les meves primeres magdalenes vegan!! Oooh! encara puc sentir l'oloreta que feia la cuina ahir a la tarda... i que ràpid es van acabar! de les minis no en va quedar ni rastre... les petites de la casa van arrasar literalment la taula i es van posar perdudes amb la xocolata que vaig fer servir per la cobertura, i de les més grans tot just n'han quedat tres o quatre per esmorzar aquest matí!


Vaig adaptar una recepta de Creativegan. Aquesta és la meva:

INGREDIENTS (van sortir 50 minimagdalenes i 6 de grans)
  • 1 tassa de farina integral de blat
  • 1/2 tassa de farina blanca de blat
  • 1 tassa de llet de civada (o una altra llet vegetal)
  • 1/3 de tassa d'oli de girsol
  • 1/2 tassa de sucre
  • 1 cullerada sucre vainilla
  • 1 cullerada canyella
  • 1 sobre de llevat químic
  • xocolata negra (vegana)
Només cal barrejar tots els ingredients amb unes barilles batent força estona perquè la massa agafi aire i puji millor. 

Mentre preescalfem el forn a 150º (en el cas del meu... ja sabeu que cada forn és diferent, així que penseu sempre com reacciona el vostre!) omplim els motllos. Per als petits, jo tinc una espècie de safata que vaig comprar als "xinos" on hi encaixen perfectament aquest paperets petitons i per a les grans vaig comprar fa temps uns motllos de flam d'aquests de "usar i tirar" que són ideals perquè les magdalenes no quedin totes obertes i lletges!

Les més petites van estar al forn uns 5-10 minuts (a partir dels 5 vaig anar vigilant perquè no es cremessin) i les grans uns 15-20 minuts.

Quan les traiem del forn les deixem refredar a sobre d'una reixeta i quan les podem manipular sense cremar-nos fonem la xocolata negra i les decorem com més ens agradi. Jo les vaig agafar pel paper i les vaig sucar de cap per avall i les altres les vaig decorar tirant-hi un filet de xocolata per sobre amb una cullereta.


I en aquesta foto amb les germanes grans!

Animeu-vos a fer-les... qui diu que sense ou ni llet no es poden fer unes bones magdalenes?! A més a més, podeu substituir els ingredients per d'altres que us agradin més (si és el cas): la llet de civada per llet d'arròs, o d'ametlles o de soja... La canyella per cacao pur... el sucre per un altre endolcidor... Vinga! A la cuina! jeje

***************************************************
Mis primeras magdalenas vegan!! Oooh! todavía puedo sentir el olorcito que hacía la cocina ayer por la tarde... y que rápido se terminaron! de las minis no quedó ni rastro... las pequeñas de la casa arrasaron literalmente la mesa y se pusieron perdidas con el chocolate que usé para la cobertura, y de las más grandes, solamente han quedado tres o cuatro para el desayuno de esta mañana!


Adapté una receta de Creativegan. Esta es la mía:

INGREDIENTES (salieron 50 minimagdalenas y 6 grandes)
  • 1 taza de harina de trigo integral
  • 1/2 taza de harina de trigo blanca
  • 1 taza de leche de avena (u otra leche vegetal)
  • 1/3 de taza de aceite de girasol
  • 1/2 taza de azúcar
  • 1 cucharada de azucar de vainilla
  • 1 cucharada de canela
  • 1 sobre de levadura química
  • chocolate negro (vegano) para la cobertura
Solamente hay que mezclar todos los ingredientes batiendo bien con una varillas para que la masa coja aire y suba mejor. 

Mientras precalentamos el horno a 150º (en el caso del mío... ya sabéis que cada horno es diferente, así que pensad siempre como reacciona el vuestro!) llenamos los moldes. Para los pequeños, yo tengo una especie de bandeja que compré en los "chinos" en la que encajan perfectamente estos papelitos pequeños y para las grandes, hace tiempo compre unos moldes de flan de estos de usar y tirar que son ideales para que las magdalenas no queden todas abiertas y feas!

Las más pequeñas estuvieron en el horno unos 5-10 minutos (a partir de los 5 fui vigilando para que no se quemaran) y las grandes unos 15-20 minutos.

Cuando las sacamos del horno las dejamos enfriar sobre una rejilla y cuando las podamos manipular sin quemarnos fundimos el chocolate negro y las decoramos como más nos guste. Yo las cogí por el papel y las mojé boca abajo y las otras las decoré tirándoles un hilito de chocolate por encima con una cucharilla.


Y en esta foto con las hermanas mayores!

Animaos a hacerlas... quien dice que sin huevo o leche no se pueden hacer unas buenas magdalenas?! Además podéis substituir los ingredientes por otros que os gusten más (si es el caso): la leche de avena por leche de arroz, o de almendras, o de soja... La canela por cacao puro... el azúcar por otro endulzante... Venga! a cocinar! jeje


divendres, 18 de juliol del 2014

TALLER DE CARNS VEGETALS / TALLER DE CARNES VEGETALES

I fa dies que us dec vàries reviews sobre els tallers que estem fent a Miquetes.

La feina s'acumula i avui començaré pel darrer taller que vam fer... precisament perquè el repetirem el proper dia 26! Així que si us agrada el que veieu i us animeu no badeu que encara tenim algunes places!

En aquesta ocasió va ser un taller de Carns Vegetals a partir de gluten. Vam fer seità, butifarres veganes i xoriços vegans... deliciosos! En dono fe perquè vam fer una degustació del que vam estar cuinant i estic desitjant poder trobar un momentet per poder-ho reproduir a casa!

El taller va estar conduit per l'Arantza (Pistacho Magenta) del bloc Como ser vegano sin morir en el intento. No us el podeu perdre... hi trobareu receptes delicioses i veganes, què més es pot demanar?!

En posaré unes quantes fotos, tot i que jo tenia tanta feina a la botiga que no vaig tenir temps de fer-ne gaires!

En aquesta el procés d'el.laboració dels xoriços... espectaculars, tant d'aparença com de gust... els vam tastar amb una mica de chimichurri, a l'estil d'Uruguai, com cal a casa nostra!




I aquí el procés d'el.laborció de les butifarres. També boníssimes i més amb aquesta salseta de mostassa que ens va ensenyar a fer l'Arantza! M'he fet addicte!!

I amb tanta feina que vam tenir ens vam oblidar de fer una foto de grup... aquesta la vaig fer a l'inici del taller. Tots ben concentrats i aplicats escoltant la "profe"!


Doncs ja ho sabeu! el proper dissabte 26 de juliol a la tarda repetim taller de Carns Vegetals (seitá, butifarres i xoriços vegans) i al matí en fem un de Pasta Fresca 100% vegetal (raviolis i spaguetti de verdures i colors) que promet molt!! Si voleu més informació podeu consultar a l'apartat TALLERS d'aquesta mateixa web!

***********************************************************************************
Y hace días que os debo varias reviews sobre los talleres que estamos haciendo en Miquetes.

El trabajo se acumula y hoy empezaré por el último taller que hicimos... precisamente porque lo repetiremos el próximo día 26! Así que si os gusta lo que veis y os animáis no lo penséis demasiado que todavía nos quedan algunas plazas!

En esta ocasión fue un taller de Carnes Vegetales a partir de gluten. Hicimos seitán, butifarras veganas y chorizos veganos... deliciosos! Doy fe porqué hicimos una degustación de lo que estubimos cocinando y estoy deseando poder encontrar un momentito para poder reproducirlo en casa!

El taller estubo conducido por Arantza (Pistacho Magenta) del blog Como ser vegano sin morir en el intento. No os lo podéis perder... encontraréis recetas deliciosas y veganas, qué más se puede pedir?!

Pondré unas cuantas fotos, aunque yo tenía tanto trabajo en la tienda que no tuve tiempo de hacer muchas!

En esta el proceso de elaboración de los chorizos... espectaculares, tanto de apriencia como de sabor... los catamos con un poco de chimichurri, al estilo de Uruguay, como tiene que ser en nuestra casa!




Y aquí el proceso de elaboración de las butifarras. También riquísimas y más con esta salsita de mostaza que nos enseño a hacer Arantza! Me he hecho adicta!!

Y con tanto trabajo como tubimos nos olvidamos de hacer una foto de grupo... esta la hice al inicio del taller. Todos concentrdos y escuchando a la "profe"!


Pues ya lo sabéis! El próximo sábado 26 por la tarde repetimos taller de Carnes Vegetales (seitán, butifarras y chrizos veganos) y por la mañana hacemos uno de Pasta Fresca 100% vegetal (raviolis y spaguetti de verduras y colores) que promete mucho!! Si queréis más información podéis consultar el apartado TALLERS de esta misma web!




dijous, 17 de juliol del 2014

BABA GANOUSH (MUTTABAL)

Els qui em coneixeu sabeu que sóc una fan total dels "dips" i també del menjar exòtic... M'encanta l'Hummus, el Guacamole (que em va ensenyar a fer la meva gran amiga Pili de Mèxic) i tot allò que es pugui sucar amb un bon pa o unes crudités de verduretes.

Avui farem la recepta d'un gran descobriment que va venir de la mà de la Gemma, una altra amiga amb la que comparteixo el nom i moltes altres coses i que és una gran cuinera! 

Es tracta d'un paté d'albergínia anomenat Muttabal a la cuina musulmana i que a la cuina Siria i Palestina es diu Baba Ganoush que traduït significa literalment "coqueta i viciosa" un nom més que adient per aquest puré deliciós que quan comences a menjar fa que sempre en vulguis més!



INGREDIENTS

2 albergínies mitjanes
1 dent d'all (o 1/2 en el meu cas, o cap si no us agrada)
Suc de 1/2 llimona
2 cullerades de tahin (aquí teniu la recepta per fer-lo a casa)
1 culleradeta de comí mòlt
1 raig de bon oli d'oliva verge extra

El procediment és molt senzill i ho tindreu fet de seguida!
Cal tallar les albergínies longitudinalment per la meitat i fer-hi uns talls obliqus (com a la foto).
Les posarem cap per vall sobre la safata del forn untada amb oli d'oliva durant uns 15-20 minuts (depèn del vostre forn, ja ho sabeu) a uns 180º. 





Els hi donarem la volta i les deixarem fins que estiguin dauradetes (com les de la segona foto)
Deixarem refredar una mica les alergínies i quan les puguem manipular rascarem la carn amb una cullera, descartant la pell negra, i la barrejarem triturant-la amb la resta d'ingredients... i ja ho tenim! fàcil, eh? i deliciós, us ho asseguro! Perfecte per menjar amb un bon pa de pita.









*****************************************************

Los que me conocéis sabéis que soy una fan total de los "dips" y también de la comida exótica... Me encanta el Hummus, el Guacamole (que me enseñó a hacer mi gran amiga Pili de México) y todo lo que se pueda mojar con un buen pan o unas crudités de verduritas.

Hoy haremos la receta de un gran descubrimiento que vino de la mano de Gemma, otra amiga con la que comparto nombre y muchas otras cosas y que es una gran cocinera!

Se trata de un paté de berenjena llamado Muttabal en la cocina musulmana y que en la cocina Siria y Palestina se llama Baba Ganoush que traducido significa literalmente "coqueta y viciosa" un nombre más que adecuado para este puré delicioso que cuando empiezas a comer siempre hace que quieras más!



INGREDIENTES

2 berenjenas medianas
1 diente d'ajo (o 1/2 en mi caso, o ninguno si no os gusta)
Zumo de 1/2 limón
2 cucharadas de tahin (aquí tenéis la receta para hacerlo en casa)
1 cucharadita de comino molido
1 chorrito de buen aceite de oliva virgen extra

El procedimiento es muy senzillo y lo tendréis hecho enseguida!
Hay que cortar las berenjenas longitudinalmente por la mitad y hacerle unos cortes oblícuos (como en la foto).
Las pondremos boca abajo sobre la bandeja del horno untada con aceite durante unos 15-20 minutos (depende de vuestro horno, ya lo sabéis) a unos 180º. 




Les daremos la vuelta y las dejaremos hasta que esten doraditas (como las de la segunda foto)
Dejaremos enfriar un poco las berenjenas y cuando las podamos manipular rascaremos la carne con una cuchara, descartando la piel negra, y la mezclaremos triturándola con el resto de los ingredientes... y ya lo tenemos! fácil, eh? y delicioso, os lo aseguro! Perfecto para comer con un buen pan de pita.

dimarts, 8 de juliol del 2014

PUDDING DE XIA I XOCOLATA DE LALA KITCHEN / PUDDING DE CHÍA Y CHOCOLATE DE LALA KITCHEN

Aquest matí la vida m'ha fet un regal... 

He sortit de casa corrents (per variar) i avui sense esmorzar... (cosa que no s'ha de fer mai!!)
He arribat amb poca energia a la botiga, intentant pensar en un esmorzar saludable i vegà, és clar, per poder afrontar el matí amb força. 

Mentre rumiava he repassat el correu i el facebook i com qui no vol la cosa m'hi he trobat una suggerència d'un bloc de cuina vegana que no coneixia Lala Kitchen i que precisament avui anunciava: Chocolate Chia Pudding, 5 ingredientes, 5 minutos... com us podeu imaginar hi he anat de cap!

La recepta m'ha encantat i l'he trobat taaaaan fàcil i ràpida de fer que m'hi he posat de seguida. 


Us poso la meva versió de la recepta i us convido a visitar el seu bloc... és fantàstic!

Ingredients (per 4 o 5 racions)

75 gr llavors de xia
50 gr cacao pur en pols
400 gr llet d'ametlles acabada de fer amb la chufamix (100 gr d'ametla marcona repelada i 1/2 litre d'aigua)
la polpa restant de fer la llet d'ametlles
10 dàtils 
1 mango

Només cal barrejar tots els ingredients (menys el mango que després tallarem en trocets petits i barrejarem amb el pudding) i triturar-los junts!

























Oooooooh! Deliciós, "xocolatós" i super energètic i saludable!! Un superesmorzar!

*****************************************************

Esta mañana la vida me ha hecho un regalo... 

He salido de casa corriendo (para variar) y hoy sin desayunar... (cosa que no se debe hacer nunca!!)
He llegado con poca energia a la tienda, intentando pensar en un desayuno saludable y vegano , está claro, para poder afrontar la mañana con fuerza. 

Mientras pensava he repasado el correo i el facebook i sin querer me he encontrado con una sugerencia de un blog de cocina vegana que no conocía Lala Kitchen y que precisamente hoy anunciaba: Chocolate Chia Pudding, 5 ingredientes, 5 minutos... como os podéis imaginar he ido de cabeza!

La receta me ha encantado y la he encontrado taaaaan fácil y rápida de hacer que me he puesto a hacerla en seguida.


Os pongo mi versión de la receta y os invito a visitar su blog... es fantástico!

Ingredientes (para 4 o 5 raciones)

75 gr semillas de chía
50 gr cacao puro en polvo
400 gr leche de almendras acabada de hacer con la chufamix (100 gr de almendra marcona repelada y 1/2 litro de agua)
la pulpa sobrante de hacer la leche de almendras
10 dátiles 
1 mango

Solamente tenemos que mezclar todos los ingredientes (menos el mango que después cortaremos en trocitos pequeños y mezclaremos con el pudding) y triturarlos juntos!

























Oooooooh! Delicioso, "chocolatoso" y super energético y saludable!! Un superdesayuno!