dilluns, 24 de març del 2014

Nous tallers a MIQUETES

El proper dissabte 29 de març hi ha doble sessió de tallers a Miquetes!

Al matí hi tindrem la Sara de Le Petite Cocotte, amb un taller de receptes veganes. Farem pites de seitan, croquetes de tofu, sushi vegà i hamburgueses de llegums i, coneixent la Sara, segur que ens sorpren amb alguna altra coseta!


A la tarda repetirem taller de pa. Aquesta vegada amb l'Eduardo Broncano, que és tot un mestre en aquest art. 

A banda d'ensenyar-nos algunes receptes bàsiques de sègol i de blat, també ens ensenyarà con amassar el pa i formar-lo de diferents maneres: baguettes, rodons, etc…


Correu que les places s'acaben!!


dissabte, 15 de març del 2014

PA D'ESPINACS / PAN DE ESPINACAS

Començo el post d'avui amb una foto... gairebé res més a dir... no us ve salivera?


Quan vam començar a mirar quines farines portaríem a la botiga (sabíem que tindrien un pes especial al nostre espai, perquè com heu pogut endevinar... ens encanta fer pa a casa!) ens va cridar molt l'atenció aquesta farina d'espinacs. Es tracta d'un preparat de farina panificable amb una barreja d'espinacs i lli marró. És ideal per fer un pa deliciós del qual ara us en diré la recepta, però tenim molts clients que la fan servir per arrebossar, o per fer base de pizza!


Anem amb la recepta:

- 500 gr de farina d'espinacs
- 325 gr d'aigua
- 9 gr de sal
- 8 gr de llevat sec de forner (el podeu substituir per una pastilla de 25 gr de llevat fresc)
- 1 culleradeta de cafè de sucre morè

Disolem el llevat en l'aigua tèbia i hi posem també la culleradeta de sucre morè. Ho deixem reposar 10 minuts.
Barrejem la farina amb la sal i hi incorporem la barreja líquida.
Ho amassem, ja sigui a mà, o amb la panificadora, o amb la termomix...
Ho deixem reposar en un bol untat amb oli i tapat amb un drap humit fins que dobli el seu volum.
Formem el pa i tornem a deixar reposar fins que torni a doblar (jo vaig fer dos rodons de mida mitjaneta... penseu que com més grans siguin les peces més trigaran a coure dins el forn, així que per començar us recomano que com a mínim en feu dues parts de la massa)
Ho posem al forn que haurem preescalfat a màxima temperatura (a dalt i a baix sense ventilador). Els primers 5 minuts el tindrem al màxim i després la baixarem a 180º fins que el veiem cuit.
Cal tenir en compte que cada forn és un món, així que haureu de fer-vos amics del vostre!


El resultat és un pa verd molt vistós que va molt bé per regular el trànsit intenstinal i també per menjar verdura i llavors una mica disfressades!
A casa el fem sovint i sucat amb tomàquet és una delicia!


*****************************************

Empiezo el post de hoy con una foto... casi nada más que decir... no se os hace la boca agua?


Cuando empezamos a mirar que harinas traeríamos a la tienda (sabíamos que tendrían un peso importante en nuestro espacio, porque como habéis podido adivinar... nos encanta hacer pan en casa!) nos llamó mucho la atención esta harina de espinacas. Se trata de un preparado panificable con una mezcla de espinacas y lino marrón. Es ideal para hacer un pan delicioso del que ahora os daré la receta, pero tenemos muchos clientes que la utilizan para rebozar , o para hacer la base de pizza!


Vamos con la receta:

- 500 gr de harina de espinacas
- 325 gr de agua
- 9 gr de sal
- 8 gr de levadura seca de panadería (la podéis sustituir por una pastilla de 25 gr de levadura fresca)
- 1 cucharadita de café de azucar moreno

Disolvemos la levadura en el agua tíbia y le añadimos también la cucharadita de azucar moreno. Lo dejamos reposar 10 minutos.
Mezclamos la harina y la sal y le incorporamos la mezcla líquida.
Amasamos, ya sea a mano, con la panificadora, o con la termomix...
Lo dejamos reposar en un bol untado en aceite y tapado con un trapo húmedo hasta que doble su volumen.
Formamos el pan y volvemos a dejar reposar hasta que vuelva a doblar (yo hice dos redondos de medida mediana... pensad que cuanto más grandes sean las piezas, mas tardaran en cocer dentro del horno, así que para empezar os recomiendo que como mínimo hagáis dos partes de la masa).
Lo ponemos en el horno precalentado a máxima temperatura (arriba y abajo sin ventilador). os primeros 5 minutos lo tendremos al máximo y después lo bajaremos a 180º hasta que esté cocido.
Hay que tener en cuenta que cada horno es un mundo, así que tendréis que aceros amigos del vuestro!


El resultado es un pan verde muy vistoso que va muy ien para regular el tránsito intenstinal y también para comer verdura y semillas un poco disfrazadas!
En casa lo hacemos a menudo y untado con tomate es una delicia!






dimecres, 12 de març del 2014

TALLERS DE PA A MIQUETES / TALLERES DE PAN EN MIQUETES

Per fi he trobat un mini moment per escriure l'entrada sobre el fabulós taller de pa que ens va oferir la Sara de Le Petite Cocotte el passat dissabte. Bé, de fet en vam fer dos... un al matí i un a la tarda i no ens ho vam poder passar millor!



Al matí vam comptar amb la col.laboració del Dito (que d'aquí poquet també vindrà a fer-nos tallers) que ens va ensenyar diferents tècniques d'amassat i de format del pa.


La Sara va compartir amb nosaltres algunes de les seves salses veganes estrella, cosa que va fer animar tothom a demanar-li un taller especial sobre cuina vegana que programarem d'aquí molt poquet... així que estigueu atents!
Els resultats van ser espectaculars, la taula feia molt de goig i la botiga una oloreta deliciosa de pa casolà acabat de fer.


L'equip de Miquetes us volem donar les gràcies pel vostre interès i les ganes que hi vau posar tots... Repetirem ben aviat, amb més tallers de pa, de cuina i rebosteria veganes, galetes decorades, seitàn, llets vegetals... i tot el que se'ns vagi acudint!


*********************************************************************************

Por fin he encontrado un mini momento para escribir la entrada sobre el fabuloso taller de pan que nos ofreció Sara de Le Petite Cocotte el passado sábado. Bien, de hecho hicimos dos... uno por la mañana y uno por la tarde y no pudimos pasarlo mejor!


Por la mañana contamos con la colaboración de Dito (que dentro de poco también vendrá a ofrecernos talleres) que nos enseñó diferentes técnicas de amasado y de formado del pan.


Sara compartió con nosotros algunas de sus salsas veganas estrella, cosa que animó a todo el mundo a pedirle un taller especial sobre cocina vegana que programaremos dentro de muy poco... así que estad atentos!
Los resultados fueron espectaculares, la mesa estaba muy bonita y la tienda tenía un olorcito delicioso a pan casero recién hecho.


El equipo de Miquetes os queremos dar las gracias por vuestro interés y las ganas que pusisteis todos... Repetiremos pronto, con más talleres de pan, de cocina y repostería veganas, galletas decoradas, seitán, leches vegetales... y todo lo que se nos vaya ocurriendo!!