dilluns, 13 de gener del 2014

SUCS VERDS

Ens hem atrevit!! i el que és més... ens ha agradat moltíssim!!

Semblava cosa de bojos desenterrar la liquadora per fer un d'aquests sucs verds que estan taaaan de moda... però les coincidències van voler que trobéssim una recepta de La Cocina Alternativa i que a la nostra nevera hi haguessin tots els ingredients per fer-la! 

Però, què són exactament els sucs verds? Es tracta de sucs fets amb vegetals de fulla verda (enciam, espinacs, col, ruca, bledes, julivert...) i un toc de dolçor procedent de la fruita.

En aquest artícle de Ets el que Menjes podreu trobar tota la informació sobre aquesta nova moda que a més a més està carregada de bones propietats per a l'organisme. 

En resum en podem destacar 6 beneficis clau:

- És un còctel de vitamines i minerals
- Té un efecte basificant (alcalinitzant)
- Ajuda a l'oxigenació de la sang
- Regula el trànsit intestinal
- Retarda l'envelliment

Així doncs només ens van caldre 5 pomes i un manat de bledes (vam fer servir unes 5 fulles amb les seves penques) per preparar un esmorzar boníssim i molt sa.

Tot i que les nostres petites miquetes estaven molt emocionades amb la idea d'ajudar-me a fer un suc amb la liquadora, van canviar la cara quan els hi vaig dir que a més a més de poma també hi posaríem bledes... "Ecs" van dir a la vegada... "jo el faré però no el tastaré...". I jo vaig pensar que si més no ja me'l prendria jo...

Aquest va ser el resultat:


Després d'insistir un a mica, les nenes es van decidir a tastar-lo... "només em mullaré els llavis, eh?!"... i quan me'n vaig adonar només me'n quedava un glop... Boníssim!!


Estic segura que repetirem i que seguirem buscant noves receptes!

I vosaltres... us atreviu?

*****************************************************************

Nos hemos atrevido!! y lo que es más... nos ha gustado muchísimo!!

Parecía cosa de locos desenterrar la liquadora para hacer uno de esos zumos verdes que están taaan de moda... pero las coincidencias quisieron que encontráramos una receta de La Cocina Alternativa y que en nuestra nevera hubiera todos los ingredientes para hacerla! 

Pero, qué son exactamente los zumos verdes? Se trata de zumos hechos con vegetales de hoja verde (lechuga, espinacas, col, rúcula, acelgas, perejil...) y un toque de dulce procedente de la fruta.

En este artículo de Soy Como Como podréis encontrar toda la información sobre esta nueva moda que además está cargada de buenas propiedades para el organismo. 

En resumen podemos destacar 6 beneficios clave:

- Es un cóctel de vitaminas y minerales
- Tiene un efecto basificante (alcalinizante)
- Ayuda a la oxigenación de la sangre
- Regula el tránsito intestinal
- Retarda el envejecimiento

Así pues solamente hicieron falta 5 manzanas y un manojo de acelgas (utilizamos 5 hojas con sus pencas) para preparar un desayuno riquísimo y muy sano.

Aunque nuestras pequeñas miquetes estaban muy emocionadas con la idea de ayudarme ha hacer un zumo con la liquadora, cambiaron su cara cuando les dije que además de manzana también le pondríamos acelgas... "Ecs" dijeron a la vez... "yo lo haré pero no lo probaré...". Y yo pensé que si era así ya lo tomaría yo...

Este fue el resultado:


Después de insistir un poco, las niñas se decidieron a probarlo... "solo me mojaré los labios, eh?!"... y cuando me quise dar cuenta no quedaba más que un traguito... Riquísimo!!


Estoy segura de que repetiremos y de que seguiremos buscando nuevas recetas!

Y vosotros... os atrevéis?


divendres, 3 de gener del 2014

TORTELL DE REIS

Una mica tard, però hi arribem!! Ja tenim aquí la nostra recepta pel Tortell de Reis! 



Ha sortit boníssim! Ahir ho vau poder comprovar alguns de vosaltres que vau passar per MIQUETES i vau poder degustar-ne un bocinet.

És clar que fem una mica de trampa… Aquest tortell deliciós està fet amb una farina especial per el.laborar Brioix… així que jugavem sobre segur!

El massapà també el vam fer a casa, així que podeu venir a MIQUETES a buscar gairebé tots els ingredients:

INGREDIENTS (per dos tortells de la mida del de la foto)

per la massa:
500 gr de farina de brioix 
100 gr de farina de brioix per si la massa en demana més
150 gr d'aigua (aprox)
40 gr llevat premsat 
50 gr de sucre
50 gr de mantega 
100 gr d'ou (aprox 2 ous)
2 cullerades aigua de tarongina

pel massapà:
250 gr d'ametlla molta
200 gr de sucre glass
4 rovells d'ou

per decorar:
taronja confitada
meló confitat
cireres confitades
sucre lleugerament mullat
ou batut
1 faba seca
1 figureta de rei

Comencem disolent el llevat en l'aigua tèbia. 

Hi afegim una culleradeta del sucre. Quan veiem que fa reacció afegim aquesta aigua a la farina i també hi posem la resta d'ingredients. 

Ho amassem bé i si veiem que la massa encara és massa enganxosa li anem afegint més farina (d'aquells 100 grams que teniem reservats). Quan la massa ja no se'ns enganxi a les mans fem una bola i la deixem reposar en un bol untat amb una mica d'oli, tapada amb un drap, fins que dobli el seu volum.

Mentre la massa reposa anem fent el massapà. Jo he trobat la recepta aquí. Cal barrejar l'ametlla molta i el sucre glass i afegir-hi els 4 rovells d'oui amassar fins que la barreja quedi consistent i es pugui moldejar. Un cop fet podem fer servir el que necessitem i congelar la resta.


Quan la massa hagi doblat el seu volum tornem a amassar-la i la tornem a deixar fermentar fins que dobli de nou el seu volum (fer una segona fermentació ens ajudarà a que la massa quedi més esponjosa).

Després d'aquesta segona fermentació dividim la masa en dues parts iguals (salteu aquest pas si voleu fer un sol tortell, jo ho faig així perquè en faig un farcit de massapà i un altre l'enforno sense farcir i després el faig ple de nata).

Una de les parts anirà farcida de massapà, així que agafem el massapà que ens faci falta i fem un xurro i hi clavem la faba i la figureta de rei embolicada en paper de plata (separades entre sí). Estirem la massa del tortell en forma rodona i posem a sobre el massapà fent un cercle i portem la massa desde fora fina al centre tot al voltant. Quan estigui cobert tot el massapà fem un forat al centre (ha de ser un forat prou gran perquè quan el tortell fermenti no es tanqui, així que no tingueu por de fer-lo gran). 

Podeu veure el que acabo d'explicar en el següent crokis. (si no hi voleu posar res a dins, per farcir-lo un cop cuït, salteu el pas 2)


Un cop haguem fet tot el procés el posem sobre la safata del forn, ruixada amb esprai antiadherent o amb un paper de forn per evitar que s'enganxi, girant-lo del revés, i deixem que torni a doblar el seu volum.

Quan ho hagi fet pintarem la superfície amb ou batut, hi posarem la fruita confitada com ens agradi més i hi posarem una mica de sucre humitejat amb aigua (això farà que quedi granulat).


Posem el tortell al forn (préviament preescalfat) i li tindrem aproximadament 20 minuts a 170º (ja sabeu que això pot variar depenent del vostre forn). Cal vigilar que no se'ns cremi de sobre. Per evitar-ho podem cobrir-lo amb paper d'alumini quan faci una mica que és al forn.


Com podeu veure queda un tortell força vistós, molt esponjós i aromàtic!

Tot i que sembla un procès llarg, és molt senzill i els résultats són espectaculars! 


Ah! No oblideu preparar alguna corona per qui trobi la figureta del Rei, i qui trobi la faba potser pot… fregar els plats!!

I si no podeu escapar-vos a MIQUETES a buscar aquesta farina de brioix podeu provar amb la recepta que vaig fer l'any passat… tampoc falla!

Bona diada de Reis!